pamatujeme si králíka, když vidíme kachnu, ale nemůžeme zažít, jak současně

30. března 2013 v 9:13



pamatujeme si králíka, když vidíme kachnu, ale nemůžeme zažít, jak současně … E. H., Gombrich, Umění a iluze
pamatujeme si králíka, když vidíme kachnu, ale nemůžeme zažít, jak současně … E. H., Gombrich, Umění a iluze
pamatujeme si králíka, když vidíme kachnu, ale nemůžeme zažít, jak současně … E. H., Gombrich, Umění a iluze


Pečený králík a kachna kusy
Tady mám 2 kachny a 2 králíky (rozsekána) pečení v peci dřevěného uhlí pouze s rozmarýnem a šalvějí / sůl a pepř.


Náš hlavní chod byl králík a kachna pro dva, smorgesbord kachní stehno a králičího nohou confit, kde maso spadl přímo od kosti, králičí klobásy, bohaté a návykové kachní paštika, nekouřit sušený kachní prosciutto, zaječí rulety, okurky, salát, sýr a chléb.

Králík, uzené kachny a foie gras Terina, oranžová a lískové ořechy (Prue H, Aug 2012)
Rabbit, smoked duck and foie gras terrine, orange and hazelnuts

Králík a kachna pro dva
Objednali jsme si "králíka a kachny pro dva" večeři z menu. To zahrnovalo: zachovalý králičí nohu, domácí králík "pomazánka," králík klobása, zachovalé kachní stehno, kachna foie gras, uzených kachních prsíček, podávané s dochovanými mrkví a cibulí, La Sauvagine sýr, kváskový chléb s ořechy, marinovaná fenykl salát, krutony, hořčice, nakládaná zelenina a.
To byl skvělý způsob, jak ochutnat různé způsoby kachního a králičího masa by mohly být připraveny. Jídlo se zdálo být hodně, ale my jsme byli schopni dokončit celou misku. Byli jsme plné, ale necítil nafouklý nebo nemocné z potravy.
Le Lapin Saute, Quebec, QC


KACHNOKRÁLÍK
10 komentárov

duckrabbit, dnes 11:05
Milé dámy, milí páni, kuchařky a kuchaři, snad mi někdo svým zájmem pomůžete, prosím vás: jedná se mi o reálný, a nebo dokonce vyzkoušený, recept na jídlo z kachního i králičího masa současně. Mohou to být závitky, nebo jakási směs - ale abyste měli i vizuální představu či předlohu, vygooglujte si takového kachnokrálíka po zadání slova Duckrabbit v obrázcích. Husokachna je snad v obchodech běžně k sehnání, tak proč by nemohl být možný k jídlu duckrabbit? Pokud jste ovšem, pokud je aspoň kdosi z vás, ty správné kuchařinky, ti správní kuchaři. Budu se sem tedy docházet koukat na vaše výsledky. Možná, že vymyslíte, dokonce uvaříte a naservírujete, dokonce i vyfotografujete spolu se závazným názvem a receptem.

hubata, dnes 13:10
Ja vôbec nerozumiem ako chceš urobiť "kachno-králika".....
Husokačka má genetické vlastnosti kačky aj husi, ale v jednom tele, nejedná sa o zviera ktoré skladáš ty na plechu.

Takže môj recept: pomeľ kačicu, naplň králika a upeč.
Dá sa aj opačne: pomelieš králika a naplníš kačicu.

mijaita, dnes 13:44
Takova volovina :-)

silvi, dnes 16:07
1. apríl je až v pondelok

rulik, dnes 16:57
škoda aj jedného aj druhého

mariamka, dnes 17:29
nemáte doma dva pekáče, alebo o čo tu ide?

duckrabbit, dnes 18:26
Dámy, myslím to vážně -- a poptávám se po zcela vážném receptu: na nějaké jídlo s kachnou a králíkem současně. Z kachny a králíka v jednom pokrmu.

njdevil, dnes 18:42
@duckrabbit , jedna so vykostene kacacie a kralicie maso, maso z kralika sa naplni lubovolnou plnkou a vlozi sa do kacaieho masa...tu sa pravidelne na sviatky pripravuje tkzv. Turducken-pozostava z kuracieho, kacacieho vykosteneho masa a vsetko sa do vlozi do morky, je to fantasticke...

duckrabbit, dnes 19:17
njdevil :
Děkuji za nápad, už jsem se díval na:
» en.wikipedia.org/wiki/Turducken...
.
Ten tvůj recept je celá mytologie.
Třeba mi tu kdosi podstrčí ještě něco.

njdevil, dnes 19:24
@duckrabbit , turkducken si pravidelne objednavam na sviatky a delim sa susedkou, pokusim sa od dodavatela zohnat podrobny recept o ktory sa zaujimas ty, dam ti vediet...

> Datum: 29.03.2013 16:10
> Předmět: Re: WEB: Názor z webu zapalena-kucharka.cz
>
Dobrý den pane Tomane,
recept z kachního a kraličího masa nemám ve svém repertoáru a popravdě se k němu hned tak nedostanu. Ale myslím, že by to fungovat mohlo, takže když rozpálíte Vaši fantazii spolu s Vaším sporákem, budou se dít divy a vy se budete v závěru i olizovat.
Držím palce a mějte se hezky
Lenka Požárová
zapálená kuchařka
manufaktura vymazlených chutí, textů i fotografií

Píšu o tom, co mám (jeden, druhý, třetí, atd.) blog, tedy víc již rok.
Dneska mohu doložit dostatečně průkazným praktickým příkladem.
Poslední dáma v tom sledu diskuze ohledně receptu na kachnokrálíka žije ve Spojených státech.
Zatímco jí předcházející kuchtice jsou líné, hloupé, natury tupé a netvořivé, ihned se vysmívající, pošklebující a buranské, čili lůza, holota, ona ihned nápad kohosi pojme jako hru, popřípadě jako důvod k nějakému stanovisku nebo rozvíjení prvotního.
Civilizace se od bolševicky buranského východu liší zejména přirozenou chutí a vždy nachystaným zájmem ke tvořivosti, rozvíjení a hře, i kdyby třeba hned ve výsledku ze zájmu a snahy nic nebylo, podstatné a naprosto přirozeně samozřejmé je intelektuální příležitost neminout.
Z tohoto ohledu je příznačným dokladem domorodě tupé buranskosti i text mailu takové jedné, která se na internetu opentlila titulem zapalena-kucharka a skrze něj se honosí, ráchá, a chvástá všemi možnými kulinářskými a gastronomickými dovednostmi. Prd, krk, brk, žblk, i ona leží zcela tupá, dorota, pod stolem, na němž se děje civilizace.
A pokud se kdosi snad ještě ptá, proč takový výsledek posledních 23 let, odpovědět těm buranům pod stolem je nasnadě: právě proto.

Proto se i nikdo, mobil či mobilka, zdejší k příštím rozvíjením takovéto výstřednosti nepřidá.
Zatímco jinde zcela běžně a samozřejmě všedně i takhle jo.


Kdyby králičí i kachní maso nebyly tak suché, přemýšlel bych o klobásách.
Jenomže ty se obvykle nadívají do střev ovčích, a já bych navíc pro jejich případnou výslednou šťavnatost musel přidat do klobásové směsi kousky čehosi tlustějšího, tedy zřejmě příslušnou část krájeného vepřového bůčku - účastí skopového a bravčového v tomto mistrovství by se však přestalo jednat o kachnokrálíka, a tedy duckrabbita.
Klobásy, byť i jakkoli pikantně uzené, tedy ne!!!
Snad tedy nějakou paštiku, směs, kaši - a nebo dokonce duckrabbití haši?
Co by tak asi herečce Meg Ryan z mé kulinářské nabídky kachnokráličího tak asi nejvíce chutnalo?
Kdybych čokoládového králíčka do skořápky kachního vajíčka vlepil a zašil?



.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Zuzana Zuzana | 5. dubna 2013 v 18:01 | Reagovat

Dostala som skvelý nápad. Myslím, že by z neho mohla byť skutočná delikatesa, na ktorej by si pochutila aj Meg Ryan. Možno to bude nejaký čas trvať kým zoženiem potrebné ingrediencie, ale nápad tu je a to je hlavné. Istotne dám potom vedieť a pošlem aj fotodokumntáciu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama